Annonserade ut stulen båtmotor och trailer

Olofström ,

En 34-årig man döms nu till villkorligt och dagsböter efter att ha försökt sälja en stulen båtmotor och båttrailer via annons.

Det var i början av mars 2019 som en man i Olofström blev av med sin båtmotor och båttrailer. Han la då ut en efterlysning i lokaltidningen om detta, och fick svar från flera personer som hade blivit erbjudna att köpa hans båtmotor av en 34-årig man i Olofström.

Mannen ringde och låtsades vara intresserad av båtmotorn och fick då veta att motorn var i nyskick, men att nyckeln saknades. Målsägaren gick då till polisen för att göra en anmälan, på plats fick han ett sms från 34-åringen att båtmotorn var såld. Han åkte då hem till 34-åringen som nekade till brott.

Även den stulna båttrailern lokaliserades efter målsägarens son sett en annons på Facebook, utlagd av 34-åringen. Han kände igen sin trailer och ringde polisen som åkte till 34-åringen som kunde konstatera att det var målsägarens båttrailer. Man kunde även konstatera att målsägarens nyckel passade i tändningslåset i en båtmotor som fanns hos den misstänkte.

34-åringen nekar till brott och hävdar att båtmotorn är hans egen och att han köpt den av någon, som han inte minns något om. Han ska ha betalat 13 000 kronor i kontanter, men saknar kvitto.

Nu döms mannen till villkorlig dom och dagsböter i 80 dagar a 50 kronor för häleri. Han döms även för olovlig körning då han kört motorcykel utan att ha rätt till det.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.