Kvinnas vittnesmål om skjutning var falsk

NÄTTRABY Artikeln publicerades

Kvinnan uppsökte sjukvård efter att ha skottskadats. Men den berättelse som kom fram var inte sann.

De utpekade killarna som sköt slumpmässigt mot folk, finns inte.

I april larmade polisen av sjukvården som fått in en kvinna som skottskadats i buken. Skadorna visade sig dock inte vara allvarliga och under polisens utredning kom det fram att skotten hade avlossats från ett luftvapen.

Enligt kvinnans berättelse skulle hon ha blivit beskjuten när hon gick längs Mjöviksvägen i Nättraby. Och polisen startade en utredning utifrån uppgifterna att det rörde sig om två killar på en moped som hade skjutit mot henne.

Men efter att flera förhör och tekniska undersökningen har genomförts så går nu polisen ut med en dementi om händelsen.

– När vi sammanställer uppgifterna från utredningen så visar det sig att händelsen inte gick till på det sätt som målsäganden först berättat om – det är nu bevisat. Målsägande har medgivit att det inte var några killar på moped som sköt mot henne, säger Magnus Bergman, chef för lokalpolisområde Karlskrona i pressmeddelandet.

Enligt polisen har händelsen i stället skett i, eller i närheten av, kvinnans bostad och med ett luftvapen som tillhör kvinnan själv.

– Vi vill dela med oss av den här informationen för att lugna den oro som kan ha uppkommit i samband med att händelsen anmäldes, säger Magnus Bergman i pressmeddelandet.

Han berättar att flera boende i Nättraby hörde av sig till polisen efter händelsen i våras. Och att många gav uttryck för att de var rädda för att gå ut.

– Vi ser fortfarande i vår senaste trygghetsmätning att människor i Nättraby fortfarande känner rädsla för skjutningar. Så det känns viktigt att kunna berätta att det inte finns några som kör omkring på moped och skjuter slumpmässigt på folk, säger Magnus Bergman.

Kvinnans berättelse om skjutningen visade sig alltså att inte vara sann. Men hon har inte delgetts misstanke om något brott.

– Vi utredde möjligheterna att kunna göra en anmälan mot henne för falskt larm. Men eftersom det inte var hon som larmade höll inte det. Och vi har släppt ärendet här, säger Magnus Bergman.