Man fick skärskador i ansiktet

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Arkivbild.

En man i 70-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha blivit knivskuren norr om Rödeby på måndagskvällen.

Några timmar senare greps en man i 40-årsåldern men under tisdagskvällen meddelade polisen att han hade släppts.

Det var vid klockan 21.15 som polisen larmades om händelsen. En uppringare ska, enligt polisen, ha berättat att det varit bråk i anslutning till en bostad i närheten av Spjutsbygd norr om Rödeby.

En man uppgavs ha blivit knivskuren.

– Han har blivit misshandlad med någon form av kniv eller tillhygge, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polis skickades till platsen och den knivskurne mannen fördes till sjukhus med ambulans. Enligt vad BLT erfar ska mannen ha fått skärskador i ansiktet. Det ska dock inte handla om några livshotande skador och han kunde lämna sjukhuset på tisdagen.

Polisen kunde cirka två timmar efter misshandeln gripa en misstänkt gärningsman i 40-årsåldern, på en annan adress i närheten. Han anhölls senare under natten misstänkt för grov misshandel.

– Det har vidtagits en mängd utredningsåtgärder under dagen, både förhör och tekniska undersökningar, säger åklagaren Marie Lindström till BLT på tisdagseftermiddagen.

Men på tisdagskvällen meddelade polisen att mannen hade släppts och det är oklart om han är fortsatt misstänkt för brottet.