Akademikerfacket: ”Det är väldigt många som berörs”

Karlskrona Artikeln publicerades
Varslet på NKT berör 15 procent av tjänstemännen.
Foto: Andreas Blomlöf
Varslet på NKT berör 15 procent av tjänstemännen.

Om varslet faller ut i sin helhet försvinner 15 procent av tjänstemännen på NKT i Karlskrona.

– Det är ett stort varsel och innebär att väldigt många anställda berörs, säger Ola Hansson.

Han är ordförande i Akademikerfacket och företräder främst ingenjörerna på NKT i Karlskrona. Det är också den största gruppen i det varsel som lades under torsdag förmiddag.

Kom det som en överraskning för er i facket?

– Vi har fått löpande information under resans gång och känt till att det skulle komma en organisationsförändring och att den kunde leda till personalminskningar. Men som sagt, 70 personer är många, säger Ola Hansson.

Hur varslet kommer att falla ut är inte klart än. Nu väntar förhandlingar, men om 15 procent av tjänstemännen sägs upp då innebär det att arbetsuppgifter antingen försvinner från Karlskrona eller kommer att utföras på ett annat sätt.

– Fackets målsättning är att vi i slutändan måste kunna utföra våra arbeten på ett säkert och kvalitativt sätt även i den nya organisationen, säger Ola Hansson.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.