Afrikansk afton anordnas

Holmsjö Artikeln publicerades
Foto: Pressbild: Karlskrona kommun

Under året genomförs projektet ”I våra hjärtan” av Karlskrona kommun i Holmsjö och Jämjö.

På lördag drar det igång ordentligt när en afrikansk afton arrangeras i Allhallen.

Syftet med projektet är att hela orten ska vara med och skapa mötesplatser och aktiviteter där alla kan delta där det kommer att hållas föreläsningar, utställningar, trivselaktiviteter, idrotter och studiecirklar.

– Vi vill att folk ska mötas och har därför inkluderande aktiviteter som ger ökade kunskaper om andra kulturer, säger projektkoordinatorn Marie Alexandersson.

På lördagskväll kommer det därför att arrangeras en afrikansk afton i Allhallen i Holmsjö.

– Det blir afrikansk mat och lite olika bakverk som man får smaka. Det kommer även att berättas om olika traditioner från Afrika och så blir det musik. Dessutom kan man dricka ett sudanskt kaffe som görs på ett speciellt sätt.

Att Holmsjö har blivit en av orterna som man arrangerar evenemanget på förklarar hon så här.

– Det handlar om att man vill flytta ut verksamheterna till ytterområdena och det finns ett väldigt engagemang bland Holmsjöborna. Man vill mycket där och genomföra aktiviteter.

Framöver är det redan planerat liknande aktiviteter.

– Tanken är att det ska hållas olika evenemang och vi kommer att ha en familj från Irak som kommer att stå för en liknande afton.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.