A-traktor-förare försökte köra ifrån polisen

Karlskrona Artikeln publicerades
En A-traktor får bara framföras i 30 kilometer i timmen.
Foto: arkivbild
En A-traktor får bara framföras i 30 kilometer i timmen.

Tidigt på fredagsmorgonen fick polisen syn på en A-traktor med dekalen: ”Den är laglig snutjävel”.

Det var den inte.

Polispatrullen fick syn på A-traktorn och kände igen den.

Dels på grund av dekalen, ”Den är laglig snutjävel”, men även på grund av att fordonet har observerats på andra håll i kommunen. Och då alltid i samband med klagomål.

Polisen har flera vittnen som berättat om att A-traktorn framförs vårdslöst. Och när polisen nu hade fordonet i sikte mättes hastigheten och polisbilen körde ifatt för att stoppa ungdomarna som körde A-traktorn.

Men föraren försökte köra ifrån polisbilen och då gick det i klart högre hastighet än de tillåtna 30 kilometer i timmen.

Detta berättar polisen om på sin officiella Facebooksida och passar samtidigt på att rikta en uppmaning till föräldrar om att de kan bli misstänkta för tillåtande av olovlig körning om de äger fordonet som barnet kör.

Föraren av den icke lovliga A-traktorn är nu misstänkt för olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.