Vill ha skolmatsal som mötesplats

Hällaryd Artikeln publicerades

När kommunalhuset rivs försvinner den stora samlingslokalen i byn, precis som SPF:s lokal. Men ingen vet var föreningar och organisationer ska ha sina möten efter rivningen.

Därför vänder sig nu Hällaryd-Åryds Centeravdelning till kommunen för att möjligheten att åter hyra skolmatsalen på Nyponbacken för möten. Där vill de också få möjlighet att använda porslinet som finns samt att det installeras en filmduk eftersom många föreläsare vill visa bilder.

Förr har de kunnat hyra lokalen, men det har blivit svårare och svårare. Föreningen tycker det är slöseri att en stor lokal står tom på eftermiddagar och kvällar.

Enligt skrivelsen till kommunen är många ortsbor oroliga eftersom de inte vet hur det fortsatta föreningsarbetet ska se ut.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.