Vernissage för spännande trollvärld

Karlshamn Artikeln publicerades
Ella Jakobsson, Juni Lilja-Jakobsson och Oszian Lilja- Jakobsson  tyckte trollgrottan var väldigt spännande att krypa in i. Skaparverkstadens 20 barn, från låg- och mellanstadiet, har ägnat terminen åt att bygga upp en sagovärld med troll.
Foto: Lena Ehring
Ella Jakobsson, Juni Lilja-Jakobsson och Oszian Lilja- Jakobsson tyckte trollgrottan var väldigt spännande att krypa in i. Skaparverkstadens 20 barn, från låg- och mellanstadiet, har ägnat terminen åt att bygga upp en sagovärld med troll.

En hel spännande värld med troll.

Det är resultatet av barnens arbete i skaparverkstaden.

Nu finns verket på barnbiblioteket.

Det var många små barn som genast kröp in i den grotta, som fanns i stenen där ett stort troll satt ovanpå. I grottan fanns små håligheter där småtroll och andra varelser som barnen gjort.

– Det har varit kul, speciellt att jobba med trollen i träden, säger Oliver Jakobsson.

Hans kompis från skaparverkstaden Ture Rolfsson höll med om att arbetet med trollen hade varit roligt. Han trodde barnen som kom till bibblan skulle uppskattade verket.

– Jag tror de tycker det är roligt, säger Ture.

– Några kan tycka det är lite otäckt. En gång när jag satt i den blev jag lite rädd, säger Oliver.

Rolle och Max Eriksson, far och son, har hållit i verkstaden för barnen. De berättade att sagovärlden var inspirerad av John Bauers sagor.

Bygget har en trästomme och innehåller mycket gips. På baksidan finns barnens teckningar och en ”föräldradörr” till den lockande grottan.

Ture Rolfsson var på plats på vernissagen på barnbiblioteket när hans och kamraternas trollvärld invigdes. Ture gillade grottan.
Foto: Lena Ehring
Ture Rolfsson var på plats på vernissagen på barnbiblioteket när hans och kamraternas trollvärld invigdes. Ture gillade grottan.