Världstenor inviger viltparkens historiska flygel

Eriksberg Artikeln publicerades
Den historiska flygeln har donerats till Eriksberg Vilt & Natur.
Foto: Eriksberg Vilt & Natur
Den historiska flygeln har donerats till Eriksberg Vilt & Natur.

Flygeln är ett arv efter Karen Blixens gudson Andrew Holmberg och hans fru Judy, och självaste Ernest Hemingway lär ha suttit vid den i Afrika och inmundigat starkare drycker. Nu är det dags för invigning och det sköter en av Englands största tenorer, John Hudson den 17 maj.

Eriksberg Vilt & Naturs nya entrébyggnaden har inretts med en stor mängd föremål donerade av paret Holmberg – bland annat ett helt bevarat leopardskinn, huvudet av världens största skjutna buffel och elefantfötter som är omgjorda till pallar. Paret bodde i Kenya under 1900-talet och bedrev storviltssafari i bushen.

– Dessa föremål får endast visas på Eriksberg och de får inte säljas eller flyttas, berättade Eriksberg-vd:n Per-Arne Olsson i BLT i somras.

John Hudson presenteras av Eriksberg Vilt & Natur som ”en kraftfull tenor som tar oss med från Puccini, Verdi till Leonard Bersteins West Side Story. John har sjungit över hela världen och gjorde så sent som häromåret ett gästspel i Hongkong med Puccinis Turandot efter en turné runt Medelhavet”.

John Hudson
John Hudson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.