Nyheter

Många drabbades av tågstoppet mellan Karlshamn och Karlskrona

Karlshamn Artikeln publicerades
Arkivbild på Karlshamns station.
Foto: Andreas Blomlöf
Arkivbild på Karlshamns station.

Under lördagskvällen blev tågresenärerna ombedda att kliva av tåget i Karlshamn för att fortsätta mot Karlskrona med buss. Problemet var att inga bussar fanns lediga.

Flera tåg från Karlshamn mot Karlskrona ställdes under lördagskvällen in – men några ersättningsbussar dök aldrig upp.

Peter Odenbrink och hans fyra barn hade vid 21:30 väntat på en buss från Karlshamn sedan sextiden.

– Det är 30-40 personer här på stationen i Karlshamn nu, säger han till BLT vid halv tio på lördagskvällen.

Enligt Blekingetrafiken rörde det sig om ett spårfel mellan Bräkne-Hoby och Karlshamn.

Kajsa Andersson var också på plats under kvällen.

– Vi kom med tåget till Karlshamn vid halv tio igår kväll, och då skulle det stå bussar där som skulle ta oss vidare, säger hon.

Men på plats fanns inga bussar. Enligt Kajsa Andersson var informationen till resenärerna mycket bristfällig. Konduktören lämnade platsen så fort tåget nådde Karlshamn, och på plats fanns ingen annan att fråga.

– Vi var ungefär 50 personer som var fast i Karlshamn vid halv tio på kvällen. Det var flera barnfamiljer, och personer som inte pratade svenska. För dem var det ju extra svårt att förstå vad som hände.

Kajsa Andersson ringde Skånetrafiken för att fråga när bussarna skulle dyka upp.

– Då sa hon jag pratade med att bussarna var slut och att det inte skulle komma några. Hon rekommenderade oss att ta taxi hem. Men jag menar, det är inte alla som har pengar till så långa taxiresor.

Enligt Blekingetrafiken var det avgångarna 16:19, 17:19, 18:19, 19:19, 21:19 och 00:21 som ställdes in. Även tågen från Karlskrona till Karlshamn var inställda. De första tågen på morgonen ska ha ersatts av busstrafik.

Enligt Blekingetrafiken är problemet nu åtgärdat, och tåget med avgångstid 09.47 från Karlskrona är planerat att gå som vanligt.