Stenhård kvällsrock i kyrkan

Karlshamn Artikeln publicerades

Karlshamnsbandet Sanitania har spelat på Äggstock och Sweden Rock. I går kväll tog killarna chansen att testa en ny arena.
De bjöd församlingsborna i Asarums kyrka på ett hårdare sound än vad de är vana vid.

Och det gick hem.
– Det var fint. Lite häftigt tycker jag, säger Karin Jeppsson, Asrum.
Hon var klädd i en vackert blommig blus och väl utrustad med öronproppar. För Karin var det premiär att lyssna på rockmusik och hon uppskattade det verkligen. Jakob Persson, en betydligt yngre kille, var betydligt mer van att lyssna på rockmusik.

– Vi gillar hårdrock hela familjen. Det här var jättebra med rockmusik i kyrkan, säger han.
När kyrkoherde Karin Elmblad hade läst de texter som Sanitania skrivit kände hon att hon kunde stå bakom dem när de nu skulle framträda i nyrenoverade Asarums kyrka. Hon hade valt en av låttitlarna, All the Way, som rubrik på gårdagskvällens rockmässa och gjorde en tolkning av gruppens budskap:
– Den här världen är rätt så bedrövlig, men det går att göra den bättre, säger Karin Elmblad.

De omkring 50 personer som var på plats för att lyssna på rockgruppen. De fick alla ta emot varsin sten när de klev in och den lät Karin Elmblad komma fram med och lägga under altaret. Detta för att symboliskt lätta på sådant som tyngde dem.
Sanitania består av: Patrik Myrskog (bas), Jonas Nilsson (sång och keyboard), Kristian Paulsson och Jonathan Dahlrot (gitarrer) och Mikael Szuryn (trummor). De var nöjda med sitt framträdande i kyrkan.
– Det var helt ny mark. Kul, säger bandmedlemmen Jonathan Dahlrot, Asarum.