Spelföretaget dubblerar antal anställda

Karlshamn Artikeln publicerades

Spelföretaget The Station har landat två stora spelprojekt vilket resulterar i en dubblering av antalet anställda på företaget.

Mattias Nygren, vd för The Station.
Foto: Bo Åkesson
Mattias Nygren, vd för The Station.

The Station är ett av Karlshamns äldsta och mest framgångsrika spelföretag. De grundades efter att företaget Tarsier Studios flyttade till Malmö.

The Station har nu landat två större spelprojekt med stor internationell potential och rekryterar därför för fullt. De förväntas dubblera sin personalstyrka till årsskiftet, enligt ett Pressmeddelande från NetPort Science Park.

– Det är otroligt kul och spännande att växa men samtidigt utmanande. Vi har gjort denna typ av resa tidigare och har en väldig respekt frö den. vi vet hur snabbt saker kan förändras, säger Mattias Nygren, VD på The Station, i ett pressmeddelande.

Mattias Nygren var själv med och startade det internationellt erkända spelföretaget Tarsier Studios. The Station är numera att av de äldsta spelföretagen i Karlshamn och har sitt säte i NetPort Science Park.

- Att The Station expanderar så här stort är positivt för rekryteringen av studenter till BTH-utbildningarna i Karlshamn. Samtidigt är det gynnsamt för spelbolag att kompetensförsörjningen för framtiden finns på den plats de verkar. Och det har givetvis även stor betydelse för den regionala spelbranschens utveckling som vi är med och stöttar, säger verksamhetschefen Kerstin Nensén på NetPort Science Park, i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.