Södra Latins kammarkör på besök i Asarum

Karlshamn Artikeln publicerades

Södra Latins kammarkör har samarbetat med landets främsta orkestrar och har turnerat internationellt. I kväll ger de konsert med blandad repertoar i Asarums kyrka.

Det blir allt från svenska psalmer, nationalromantik, finsk jojk och jazzmusik av Lasse Gullin under kvällens körkonsert.
– Vi försöker tänka på att det blir en blandad publik med varierande smak, berättar kammarkörens ledare Jan Risberg.
En blandad repertoar passar kören bra, för blandad är just vad den är.
– Vi har alla sorters röster i den här kören, allt från blivande operasångare till jazzröster. Kammarkören är en smältdegel, säger Jan Risberg.
Södra Latins yrkesmusikerutbildning är en av fyra skolor med nationellt intag och många av eleverna går direkt vidare till Musikhögskolan efter examen.
Kören samarbetar till exempel med Kungliga Filharmonikerna och deltar i festivalen Stockholm New Music för nyskriven musik.
Har man tur kan man få höra framtidens stjärnor i Asarum ikväll. Tidigare medlemmar i kören är till exempel Salem al Fakir, Ida Falk Winland och Peter Jöback.
Anledningen till att kören hamnade i Asarum är att en av körens medlemmar, Victor Berg, kommer från Karlshamn. Jan Risberg blev då sugen på ett Blekingebesök.