Så var festivalen för polisen

Karlshamn Artikeln publicerades

Under fyra dagar hände väldigt mycket i lilla Karlshamn. Det var nämligen Östersjöfestivalen och tusentals människor var på plats.

Polisinsatschefen under festivalen Mattias Danielsson berättar om vad som hände under dagarna.

Onsdagen var lugn överlag eftersom besökarantalet var mindre på torgkonserten än vad arrangören förväntat sig. Under kvällen var det relativt mycket folk i innerstadens öltält. Ett fall av misshandel och två narkotikabrott anmäldes.

Torsdagen hade ett större besökarantal än onsdagen och berusningen var relativt hög framförallt rörande gäster från hamnkrogens öltält men inga brott anmäldes.

Fredagen var stökigare än de andra dagarna när Rolandz drog ett otroligt stort antal besökare och fyllde hela stortorget med folk vid 21:00. Polisen märkte att berusningen hade ökat markant bland besökarna efter konserten.

Runt 01:00 inkom flera misshandlar och bråk och 12 personer omhändertogs på grund av berusning. Fem fall av misshandel, ett våldsamt motstånd och ett brott mot alkohollagen anmäldes under kvällen.

Lördagen var ganska lugn fram tills klockan 23:00. Efter det så fylldes hamnkrogstältet och Åvin så att de var i stort sett var fyllda.

Mycket folk stannade tills 03:00 på natten och en misshandel och ett sexuellt ofredande anmäldes under kvällen. En person blev också omhändertagen för berusning.

Enligt räddningschef i beredskap Johan Nilsson var det ganska lugnt för räddningstjänsten under årets Östersjöfestival. Det har varit tre mindre incidenter varav den största var en båt som började brinna utanför Kastellet.

De två andra händelserna var en mindre trafikolycka under onsdagen och en blomlåda som började brinna under lördagen. Blomlådan släcktes ganska snabbt och ingen blev skadad.