Saltsjöbaden anmäls till revisorer

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Saltsjöbadens framtid engagerar. Nu gör en privatperson en anmälan till revisorerna.
Foto:Bo Åkesson
Saltsjöbadens framtid engagerar. Nu gör en privatperson en anmälan till revisorerna.

Har kommunen hanterat affären kring Saltsjöbaden korrekt?

Det undrar en Karlshamnsbo som nu har gjort en anmälan till revisorerna.

På senaste kommunfullmäktige beslutade politikerna att ge maximalt tre miljoner kronor till rivning och röjning av Saltsjöbaden.

Hanteringen har överklagats till förvaltningsrätten, som har valt att stoppa kommunens pengar i väntan på att rätten gör en helhetsbedömning.

Nu kommer ytterligare en anmälan om kommunens hantering. Det är en privatperson som vill att revisorsnämnden gör en granskning av ärendet och hur det har hanterats utifrån ett demokratiskt, ekonomiskt och etiskt perspektiv. Mannen undrar vad det är för underlag som ligger till grund för kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges beslut.

Samme person vill också att revisorerna tittar på Stiftelsen Oscar Lundgrens Väggafonder som äger Saltsjöbaden. Mannen undrar om det har gått rätt till när stiftelsen har skrivit kontrakt om Saltsjöbaden innan det finns några kommunala beslut.

Som BLT har berättat i fler artiklar vill paret Ingvar och Katarina Backhamre arrendera Saltsjöbadens tomt och bygga ett nytt hus för 15 miljoner kronor.