Rustadrottningarna efterlängtade i Karlshamn

ASARUM Artikeln publicerades
Tina Färm, ställföreträdanden varuhuschef, Lena Ström, varuhuschef, och Jessica Andersson, säljare, på nya Rusta i Karlshamn.
Foto: Stina Pettersson
Tina Färm, ställföreträdanden varuhuschef, Lena Ström, varuhuschef, och Jessica Andersson, säljare, på nya Rusta i Karlshamn.

Sedan Rusta slog upp portarna i Karlshamns kommun har försäljningssiffrorna tredubblats på några veckor. Etableringen har gett nya jobb till tio driftiga tjejer som gör alltifrån att köra truck till att sitta i kassan.

– Vi kallar oss Rustadrottningarna, säger Lena Ström, varuhuschef.

När Mera besöker Rusta några veckor efter invigningen sitter kunderna utanför i sina bilar och väntar på att varuhuset ska öppna.

– De står utanför och väntar varje dag, berättar Lena Ström, varuhuschef på Rusta.

Vid invigningen var det kö ända bort till den nya Jysk-butiken.

– Vi fick en lite chock, men det var en bra chock, säger hon.

Hittills har det gått mycket bättre för varuhuset än vad de hade förväntat sig. Delvis tror hon att det beror på nyhetens behag men också på grund av att Karlshamnsborna gillar konceptet.

Lena tycker att Rusta passar bra i Karlshamn. Hon tror att kunderna lockas av priserna, sortimentet som är brett och att det finns något för varje säsong. Dessutom tror hon att det har blivit ett sammankomstvaruhus. Enligt henne åker kunderna till Rusta även för att träffa folk.

Varuhuset är det 93:e i Sverige och till Karlshamn har tio personer rekryterats till helt nya tjänster. Fortsätter de positiva försäljningssiffrorna kan fler anställas. Personalen består enbart av tjejer och större delen är mellan 20 och 25 år gamla.

– Vi kallar oss Rustadrottningarna, säger Lena.

Hon berättar att det finns de som undrar om det inte i alla fall finns någon man som jobbar på lagret men så är det inte. Tjejerna gör alltifrån att köra truck till att sitta i kassan.

– Vi tjejer kan också!

Det hon tycker är extra roligt med varuhuset är att de har varit med från början och byggt det tillsammans med ett etableringsteam.

Säljaren Jessica Andersson är en av de anställda. Hon tycker att det är spännande och roligt att jobba på Rusta.

– Det är kul att prova något nytt. Tidigare har jag jobbat med kläder. Nu har vi allt möjligt och ingen dag är den andra lik, säger hon.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.