Renoverad brygga godkänns av domstol

Karlshamn Artikeln publicerades

Mark- och miljödomstolen har gett tillstånd i efterhand till en renovering av ”Spökbryggan” på Bjärnö. Tjärö Fastigheter som hyr av kommunen tyckte att bryggan behövde renoveras eftersom den varit under förfall. Tolv pålar slogs ner i vattnet och fick ett nytt bryggdäck, men storleken är densamma som gamla bryggan.

Eftersom inget tillstånd för vattenverksamhet söktes har frågan lyfts i efterhand, bland annat genom att Mark- och miljödomstolen haft syn på platsen. De ger sitt klartecken till den redan anlagda bryggan, men skriver i beslutet att bryggan ska rivas när den inte längre används av Tjärö Fastigheter. Verksamheten som berör bryggan får inte heller överlåtas utan ett godkännande av länsstyrelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.