Rekordpublik i Rosengården

Karlshamn Artikeln publicerades

Rybak var tillbaka.
Och violinvirtuosen gjorde ny succé inför rekordpublik i Rosengården.

Eurovision Song Contest-vinnaren Alexander Rybak tog stadsteatern med storm i våras. Ett knappt halvår senare var han tillbaka på nytt segertåg i Karlshamn.

Ett par, tre tusen åskådare var nämligen på plats på Allsången i Rosengården – långt fler än ”Lill-Babs” rekordpublik i fjol.
– Wow! Tjena! sa Rybak själv vid första åsynen av folkhopen.

Sen tog huvudrollsinnehavaren stråktag på Snäckans scen som skar som vackra skalpellsnitt genom parken. Och inte bara Anders Jönsson, en av arrangörerna från Nöjeskompaniet, njöt i stora drag.
– Vi har fått en himla bra kontakt med Alexanders norska agent – en gräddfil. Och det är vi tacksamma för. Det här är ett fullblodsproffs, sa Jönsson om sin andra lyckade Rybak-bokning på kort tid.

Efter att allsångsnumren Musik ska byggas utav glädje, Ta mig till havet, Oh boy och finstämda Nu är det gott att leva levererats i solgasset, inledde vitrysk-norske Rybak med Mats Paulssons Visa vid vindens ängar – presenterad som ”Vackraste sången i Sverige”.

Därefter kom lika Paulsson-skrivna ”Resan till dig” till klassiskt publikböljande, och ”En fattig bonddräng” ihop med ”stjärnorna” i Nöjeskompaniet.

Fast alla väntade förstås på Fairytale från 2009. Och strax innan klockan 21 kom den, som final på en smått sagolik sommarkväll. Jublet ekade över Rosengården. Sen följde ett autografskrivande som Alexander Rybak tycktes sköta lika frenetiskt, lustfullt som stråkdragandet.