Politiker positiva till socialens planerade flytt

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto:Charlotte Nilsson

En flytt ger bättre arbetsmiljö.

En annan viktig aspekt är att avdramatisera besök på socialen.

Det menar politikerna efter ett möte med nämnden.

Politikerna i socialnämnden har, som BLT tidigare berättat om, fått en vädjan från anställda att de ska slippa jobba i kontorslandskap. 45 av 60 anställda skrev under vädjan. Vid socialnämndens möte i veckan diskuterades ärendet och politikerna fick se en tredimensionell ritning på förslaget.

– Jag vill påstå att alla i nämnden var positiva, berättar ordföranden Jan-Åke Bergh (S). Men det vi fick till oss var att vi varit dåliga på att informera.

Enligt Jan-Åke Bergh kommer allt att vara hur bra som helst när de får nya lokaler uppe på Citygallerians tak. Studiebesök har bland annat gjorts på Kristallen, det nya kommunhuset i Lund.

– Detta blir som Rolls Royce i jämförelse, säger han och garanterar att de inte bygger en dålig arbetsmiljö för sina anställda.

Enligt ritningarna har de plats för 68 arbetsplatser. Till detta kommer elva tysta rum. Brukarna ska aldrig tas in på kontoret, vilket ordföranden menar är en säkerhetsaspekt. De har också kopplat in arbetsmiljöverket i frågan.

– Vi har några frågetecken kvar att räta ut, säger Jan-Åke Bergh som dock bara nämner en ökad smittorisk vid sjukdom som negativt med arbete i kontorslandskap.

– Vi bygger för medborgarna. Det är bästa läget i staden, vi kan avdramatisera det där med att folk besöker socialen och samverkan blir bättre.