Polisjakt efter vansinnesfärd i centrum

Karlshamn Artikeln publicerades

Den misstänkte rattfylleristen gav sig ut på en vansinnesfärd i centrum, höll på att köra på fotgängare och krockade med en polisbil. Till slut fick jagande polis stopp på honom.

– Han är omhändertagen för provtagning nu, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral till BLT vid 13-tiden.

Polisen fick larmet omkring klockan elva.

– Det handlade om en misstänkt rattfyllerist i en personbil på Södra Fogdelyckegatan, säger Anna Göransson.

Enligt uppgifter till Sydöstran hade mannen varit påverkad inne på Systembolaget, och vittnen hade försökt stoppa honom genom att blockera vägen och få upp bildörren.

Mannen ska tidigare vara känd för att köra påverkad, och när polis anlänt till platsen ignorerade han polisens stopptecken. I stället försökte han fly via en trottoar där flera personer befann sig.

De lyckades kasta sig undan. Däremot körde mannen in i en polisbil och en parkerad bil innan han fortsatte vansinnesfärden i centrala Karlshamn.

Polisen följde efter och lyckades få stopp på bilen norr om Karlshamn.

Föraren i 50-årsåldern togs med för provtagning, och är nu misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet alternativt grov vårdslöshet i trafik, samt stöld av en mobiltelefon.

Inga personer ska, enligt polisen, ha fått några fysiska skador i samband med förföljandet. Mannen är nu omhändertagen enligt lagen om berusade personer.