Pojke vill frias för våldtäkt mot 12-åring

Karlshamn Artikeln publicerades
MALMÖ 2017-07-06 
Hovrätten över Skåne och Blekinge - exteriörbild på Hovrätten i på Hovrättstorget 1 i Malmö. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Foto: Johan Nilsson/TT
MALMÖ 2017-07-06 Hovrätten över Skåne och Blekinge - exteriörbild på Hovrätten i på Hovrättstorget 1 i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

15-åringen dömdes i december till 120 timmars ungdomstjänst för våldtäkt mot en 12-årig flicka. Nu överklagas domen till hovrätten. Genom sin advokat vill pojken att åtalet ogillas, och att han inte ska behöva betala skadeståndet på 95 000 kronor. I andra hand yrkas att gärningen omrubriceras till sexuellt utnyttjande av barn, och att skadeståndet sätts ner, plus att antalet timmar ungdomstjänst blir färre. 15-åringens ombud pekar i överklagandet bland annat på att den sexuella kontakten varit frivillig och att flickan ”kommit långt i sin utveckling”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.