Plockade ner plakaten med ett leende

Svängsta Artikeln publicerades
Mats Dahlbom (C) tror på ordning och reda. Därför var han och partikamraterna ute och tog ner samtliga valplakat på morgonen. Det gjordes med ett leende på läpparna efter valframgångarna.
Foto: LENA EHRING
Mats Dahlbom (C) tror på ordning och reda. Därför var han och partikamraterna ute och tog ner samtliga valplakat på morgonen. Det gjordes med ett leende på läpparna efter valframgångarna.

Tidigt i morse plockade Mats Dahlbom ner Centerns valplakat. Han gjorde det med ett stort leende.

Centern gick fram två mandat i Karlshamn. Nu ska de infria vallöftena.

Redan under valkvällen pratade Mats Dahlbom med Per-Ola Mattsson (S) och Magnus Gärdebring (M). De ringde och gratulerade till framgångarna. På morgonen ringde Mats själv till Britt Jämstorp (KD) och gratulerade för att de är tillbaka i fullmäktige.

Mats Dahlbom är nöjd med att de ökar två mandat, till fem.

– Tre som vi har haft var lite lite oavsett vilket parti man jobbar med, säger Mats Dahlbom som tycker att allt är ovisst just nu.

Han har själv haft ordförandeposten i tekniska nämnden, men varit den enda ordinarie ledamoten bortsett från socialdemokrater den gångna mandatperioden.

– I det stora hela tycker jag det har fungerat och jag har lyckats hålla balansen även om vi har haft olika åsikter, säger Mats Dahlbom.

När alla röster kommit in och siffrorna är helt klara ska partiet samla sig och prata om framtiden. Han är glad att partiet har stor framgång i Svängsta, den egna bostadsorten, men vill titta över hela kommunen.

– Vi är starkast för alla de som har röstat och som har vi lovat saker. Nu ska vi försöka genomföra våra löften, oavsett vem som får makten, säger Mats Dahlbom.

Ett av vallöftena är friskvårdsbidraget på 1 200 kronor till samtliga anställda inom Karlshamns kommun, i stället för en friskvårdstimme i veckan. En timme som blivit hälsopauser som kan spridas ut över veckans alla dagar. Även landsbygdsfrågorna som fiber och underhåll av vägar ska de driva.