Nytt fartyg har påbörjat arbetet med Nord Stream 2

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Bo Åkesson

Arbetet med Nord Stream 2 har påbörjats i svenskt vatten.

Installeringen av det dubbelröriga ledningssystemet förväntas pågå fram till sommaren.

På en total sträcka av 510 kilometer arbetar nu två rörläggningsfartyg vid olika punkter med Nord Stream 2 som kommer att sträcka sig genom svensk svensk ekonomisk zon.

Under måndagen började rörläggningsfartyget Pioneering Spirit arbetet med rören som ska sänkas ner till havsbottnen. Fartyget kommer närmast från den finska zonen och ska nu arbeta i svenska vatten fram till sommaren.

Pioneering Spirit är 382 meter långt och 124 meter brett med boende för upp till 571 personer ombord där besättningen arbetar i skift dygnet runt, under veckans samtliga dagar.

Rören skeppas från Karlshamn och Hangö i Finland där hamnen i Karlshamn lagrar runt 35 000 rör och tillfälligt har anställt 140 personer för att utföra arbetet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.