Nya inbrott i Karlshamn

Karlshamn Artikeln publicerades

Som BLT tidigare rapporterat om har ett flertal bostadsinbrott drabbat länet. Under fredag kväll rapporterades ytterligare två bostadsinbrott i Karlshamn.

Samtidigt upprepar polisen sin varning och ber allmänheten vara vaksamma, med misstanke om att tjuvarna finns kvar i regionen.

Under fredag kväll inkom larm till polisen om två bostadsinbrott i Karlshamn. Det första larmet gäller en bostad på Björnvägen i Högadal och bör ha skett någon gång mellan 17:30-18:30 under fredagskvällen. Där bröts ett källarfönster upp. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och enligt den drabbade bostadsinnehavaren saknas endast ett pass.

Inbrott nummer två gäller Vettekullevägen. Polisen fick kännedom om inbrottet klockan 19:00 och har i skrivande stund inte hunnit göra en brottsplatsundersökning. Tjuven har tagit sig in genom ett fönster och tillgripit kontanter för ett hittills okänt belopp.

Samtidigt upprepar polisen i Växjö allämnheten att vara extra vaksamma, både i Kronoberg och Blekinge län, efter oroväckande hög andel bostadsinbrott. Inbrotten har skett både i villor och lägenheter. Polisen uppger också att även så kallade säkerhetsdörrar har forcerats.

Det finns ännu ingen misstänkta för brotten. Som BLT tidigare rapporterat om utesluts det inte att en stöldliga härjar i länet. I polisens egen varning på sociala medier säger de sig heller inte utesluta att en sådan liga fortfarande är kvar i regionen.

Uppmaningen till alla är att vara extra vaksamma.