Debatt

Nu får det räcka med stök på biblioteket

Debatt Artikeln publicerades
Nu måste biblioteksledningen agera. Det måste vara lugn och ro på biblioteken.
Foto: Lena Ehring
Nu måste biblioteksledningen agera. Det måste vara lugn och ro på biblioteken.

Öppet brev till bibliotekschefen i Karlshamns kommun.

Vi har under snart två års tid regelbundet besökt Karlshamns bibliotek för att utföra olika uppgifter som kräver ett visst mått av lugn och ro. Varje gång vi är där är det en annan besökare som tillåts störa sin omgivning med ett konstant högljutt flabbande som omintetgör all form av koncentration och fokusering.

När vi påtalade detta för personalen fick vi till svar att vederbörande tidigare varit avstängd på grund av bristande hänsyn men nu fått komma tillbaka. På vilka grunder undrar vi då ingen bot eller bättring bevisligen har inträffat utan i personen ifråga kan bara fortsätta med sitt respektlösa beteende mot övriga besökare. Säger man åt hen att dämpa sig lite får man bara invektiv och oförskämdheter tillbaka.

Vi som levde i villfarelsen att på ett bibliotek visar man hänsyn mot övriga besökare och erfarenhetsmässigt har det varit så på alla övriga bibliotek vi besökt, bortsett från just Karlshamn. Nu får biblioteksledningen agera, nu räcker det!

Besviken biblioteksbesökare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.