Mr Mello till Östersjöfestivalen

karlshamn Artikeln publicerades
Christer Björkman gästar Östersjöfestivalen i vecka 29. 3 bilder
Foto:Christine Olsson/TT
Christer Björkman gästar Östersjöfestivalen i vecka 29.

Det blir en kändistät Östersjöfestival.

Magnus Uggla och Roger Pontare får sällskap av Mr Melodifestival - Christer Björkman.

Han vill göra något som är annorlunda för Östersjöfestivalen, och som samtidigt är folkligt. Festivalamiral Anders Jönssons val föll på en annan general - Christer Björkman, producent för Melodifestivalen.

– Christer leder fredagskvällen tillsammans med kören Schlagerfeber, ett liveband, Magnus Carlsson och Bella och Filippa, säger Anders Jönsson.

Som BLT tidigare har berättat inleder Faråker, De vet du och Magnus Uggla Östersjöfestivalen på onsdagen. På torsdagen är det Karlshamnstema med TJ Leonard, Karlshamn Wind Orchestra, Anders Ekborg och avslutningsvis AC/DC Jam.

Fredagen vigs åt Sverige och schlager. Efter att sommarblekingen Danne Stråhed har stått på scen kommer Christer Björkman, Magnus Carlsson och Bella och Filippa. Magnus Carlsson känner vi igen från Barbados och Bella och Filippa var med i årets Mello med en countrylåt.

Sverigekvällen/Schlagerkvällen avslutas traditionsenligt med blues. Där bryter man dock Sverigemönstret och tar in ett brittiskt bluesrockband - Savoy Brown.

– Det är min företrädare, Conny Nilssons, pensionsprojekt. Det är han som har bokat dem, berättar Anders Jönsson som är extra taggad inför lördagen.

Då blir det nämligen något som han kallar Stjärnglans. Robert Wells kommer på besök, tillsammans med ett elvamannaband. Kända artister från Lettland och Litauen utlovas, liksom Roger Pontare, Sofia Källgren och Johan Boding som tolkar Queenlåtar. Även tioårige Emilio Walter från Kristianopel står på scen. Han ska möta Robert Wells i en pianoduell.

– Jag är nöjd med helheten och lördagens Stjärnglans känns som en kronjuvel, summerar festivalamiralen.

FAKTA

Östersjöfestivalen

Onsdag: Faråker, De vet du, Magnus Uggla.

Torsdag, Karlshamnstema: Tidigare Mörrumsbon TJ Leonard, Karlshamn Wind Orchestra, Anders Ekborg, AC/DC Jam.

Fredag, Sverigetema: Danne Stråhed, Christer Björkman, Magnus Carlsson, Bella och Filippa, Savoy Brown.

Lördag, Europatema: Lilla Song Contest, Robert Wells, Roger Pontare, Sofia Källgren, Emilio Walter, Johan Boding.

Visa mer...