Maten får följa med på resan
Fokus på resemässan Big Travel & Taste är fortfarande resetrender, nyheter och semestertips, men den har bara fått lite nya influenser, förklarar Paula Hiller, Big Travel.
– Det är en mässa som är föränderlig. Folk som uppskattar resor uppskattar också god mat och dryck. Det är en bra kombination. Vi har också haft turen att vi har två föreläsningar om mat- och dryckesresor.
Rasmus Bergkvist från Brasserie Fridolf var på mässan för att berätta lite om delikatessernas bakgrund.
– Vi har mat från 18 olika länder. Mycket charkuterier och ostar som kommer från Italien, Spanien och Frankrike.
Erling och Eva Petersson besökte mässan för att ta till sig lite nyheter på resemarknaden.
– Vi reser gärna till sol och bad, men en del kryssningar blir det också. Upp till Nordkap, och en till Barcelona, berättar Erling Petersson.
Just kryssningar är en växande trend, enligt mässarrangören Big Travel.
– Kryssningar är på frammarsch, i varje fall för oss resebyråer. Det har ökat mycket.
Georg Irgmaier från Princess Cruises är inne på samma spår.
– Det är en stor trend som bara växer. Många efterfrågar Karibien och Medelhavet, men även mer exotiska destinationer, som Asienkryssningar.