Måns överraskade på födelsedagen

Karlshamn Artikeln publicerades
Filip Johansson fyllde 38 år på fredagen. Kompisen Sören Davidsen hade fixat så att Måns Zelmerlöw kom dit på sin 24-timmarturné.
Foto:Jonas Gustafsson
Filip Johansson fyllde 38 år på fredagen. Kompisen Sören Davidsen hade fixat så att Måns Zelmerlöw kom dit på sin 24-timmarturné.

Åtta spelningar på ett dygn. Det är Måns Zelmerlöws utmaning.

På fredagen spelade han i Karlshamn.

Och överraskade Filip Johansson på födelsedagen.

Filip Johansson firade 38-årsdagen med en fika på Esters Café i Citygallerian. Mitt i fikat började han ana att något stort var på gång. In kom ett filmteam och Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw.

Tillsammans med sitt band framförde han "Ja, må han leva" och den egna låten "Glorious".

Allt är en del i spelbolagets Betssons utmaning. På 24 timmar ska Måns Zelmerlöw göra åtta spelningar i minst fyra län och överraska fans. Näst sista stoppet var i Karlshamn.

– Det här känns mycket tuffare än jag trodde. Det har blivit väldigt lite sömn, säger Måns Zelmerlöw till BLT.

För att hålla sig vaken har han käkat. Hela tiden.

– Det känns som att jag har gått upp tre kilo på 24 timmar. Det har blivit mycket gifflar, säger Måns innan han försvinner ner till garaget och vidare färd mot sista stoppet - gamla hemstaden Lund.

Kvar på fiket finns alla överraskade gäster som sjöng allsång med Måns, och så Filip Johansson och kompisen Sören Davidsen som lurade hit Filip på födelsedagen.

– Han är en bra polare så han ska ha det bästa. Och så är han ett stort Måns-fan, säger Sören Davidsen.

Födelsedagsbarnet själv ger överraskningen tummen upp.

– Det här var jättetrevligt.

Fakta

Måns Zelmerlöw

Föddes i Lund 1986.

Slog igenom i Idol 2005. Har varit programledare för Melodifestivalen, Eurovision Song Contest (ESC) och Allsång på Skansen. 2015 vann han Mello och ESC med låten "Heroes".

2013 bildade Måns "Zelmerlöw & Björkman Foundation". Stiftelsens syfte är skapa en bättre framtid för utsatta barn i Afrika.

Visa mer...