Magnus Uggla till Östersjöfestivalen

KARLSHAMN Artikeln publicerades
”Vi är väldigt glada över att få hit honom. Han är en ikon på Sveriges artisthimmel”, säger festivalamiralen om Uggla. 4 bilder
Foto:Robin Haldert / TT
”Vi är väldigt glada över att få hit honom. Han är en ikon på Sveriges artisthimmel”, säger festivalamiralen om Uggla.

Magnus Uggla, De vet du och Faråker drar i gång Östersjöfestivalen.

– Det känns superroligt, säger Svängstasonen Faråker.

På måndagen presenterades artisterna som inleder Östersjöfestivalen onsdagen den 19 juli. Festivalamiral Anders Jönsson säger att han vill ha bredd och väljer därför att ta hit Faråker, De vet du och Magnus Uggla.

– Det ska bli oerhört spännande att se hur Faråker hanterar den stora scenen, många har sett honom på mindre scener. Jag tror att det här blir ett magiskt möte med publiken. Sedan ska det bli roligt att höra Magnus Ugglas alla hits och jag hoppas att det blir partystämning med De vet du.

Svängstasonen Olle Blomström, eller Faråker som han kallar sig, har spelat på Östersjöfestivalen ett par gånger tidigare, då på restaurang &Vin. Han berättar att han är lite nervös inför att stå på samma scen som Magnus Uggla, samtidigt är han väldigt taggad.

– Jag ser fram emot att spela för förhoppningsvis mycket människor. Jag hoppas att mina mor- och farföräldrar kan komma och se mig spela för en gångs skull. Och alla människor som har velat se mig spela, men som inte har kommit in på &Vin för att det har varit för mycket folk.

Efter att Faråker har inlett Östersjöfestivalen glider humor- och musikgruppen De vet du in på Torgscenen. Kvartetten sågs i Melodifestivalen så sent som i helgen då de tog sig till Andra chansen med låten "Road Trip". De vet du bildades 2010 och är ett av Sveriges mest bokade band.

– Det kommer att bli en riktig danspartyfest med de här grabbarna, säger festivalamiral Anders Jönsson.

Kvällens stora affischnamn är Magnus Uggla. Han stod på festivalscenen 2008 och året efter spelade han revy i Bellevueparken. När Anders Jönsson ville ha hit honom igen var han inte sen att tacka ja.

– Det är många som drar i honom, men hans val föll snabbt och enkelt på Karlshamn.