Lyckad dag med barnens husdjur

Karlshamn Artikeln publicerades

Barn tog med sig sina favoritdjur till husdjursutställningen på fritidshuset i Asarum i lördags.
Där skymtades allt i från vardagliga pälsvänner till läskiga kryp.
– Men åsnorna är coolast, säger Antonia Olofsson.

– Jag har köpt för mycket! Jag kom hit med trettio kronor, nu har jag bara två kronor kvar. Det räcker kanske till ett gosedjur till, säger Isa Granholm som bär på ett antal kramdjur hon fyndat på loppis.

Liksom många andra barn hade hon tagit sig till husdjursutställningen i Asarums fritidsgård för att se och röra håriga eller slemmiga djur i alla former och storlekar.

Bland alla djur skymtades nämligen inte bara klassiska pälsdjur såsom hundar och kaniner.

Även spindlar, sniglar och sköldpaddor fick sin stund i rampljuset med kel och gos från de unga besökarna.
– Vi har en hund och en kanin hemma fast vi tog inte med oss dem hit. Och så har vi en jäkla massa spindlar på väggarna också, säger Amelie Granholm och ryser till.

Det är 27:e året som den årliga husdjursutställningen arrangeras i Asarum. På gräsmattan utanför fritidshuset fanns ett tiotal hundar med sina ägare.

En bit bortanför stod två åsnor som väntade på att få ridas.
– Åsnorna är coolast, det är inte alltid man får rida en sån. Jag har ridit en massa gånger innan, men ska göra det igen innan jag åker hem, säger Antonia Olofsson.

Många av de femtiotal barn som deltog i aktiviteterna agerade också drivkrafter under evenemanget.

Några hanterade fikaförsäljningen, medan andra spelade teater inför publiken.
– Det är sällan barn är behövda i såna här saker. Här får de träna sig på det. Tanken är att de ska få känna sig delaktiga, och såklart är det ju också jätteroligt för dem att få möjlighet att visa upp sina djur, säger Kicki Nilsson, fritidsledare.