Linneas julinsamling har nått mjukvarubranschen

Karlskrona Artikeln publicerades

En hård puck i maggropen på årets sista träff för Karlskronas mjukvaruutvecklare. Cancersjuka Linneas pappa inledde med att berätta Linneas och familjens historia.

Nu antar Karlskronas mjukvaruföretag utmaningen från Linneas julkampanj.

– Vi ville vara med och skapa ett skyltfönster för insamlingen till Linnea, berättar Anna Brunell från Karlskrona Test Gathering med aktörer från BTH, mjukvaru- och konsultföretag.

Hon och kollegan Kristoffer Ankarberg är två av tre initiativtagarna till mjukvaruklustret. Den tredje i gruppen heter Kristoffer Nordström och är pappa till cancersjuka Linnea från Lyckeby som kan få behandling för sin hjärntumör i Mexiko tack vare alla donationer.

De tre skaparna av Karlskrona Test Gathering Anna Brunell, Linneas pappa Kristoffer Nordström samt Kristoffer Ankarberg.
Foto: JONAS GUSTAFSSON
De tre skaparna av Karlskrona Test Gathering Anna Brunell, Linneas pappa Kristoffer Nordström samt Kristoffer Ankarberg.

– Det internationella mjukvarunätverket har ställt upp som en man för Kristoffers kamp för Linnea och nu kände vi att det var dags att Karlskrona också gör det, säger Anna.

Sponsor till torsdagens Karlskrona Test Gathering var Softhouse som genom att själva donera en grundplåt utmanar Karlskronas alla företag och organisationer att bidra till Linneas behandling.

– Låt oss se vad vi kan åstadkomma, säger Anna Brunell som också känner att detta är det minsta som nätverket kan göra för sin kämpande vän och kollega.

Kristoffer Nordström värms av uppslutningen, och han menar att en donation till Linnea också är en donation för att utveckla den internationella spetskompetensen för att förstå och bota cancer. Linneas behandling är ny och banbrytande och finns bara på en cancerklinik i Monterrey i Mexiko där svårt sjuka barn från hela världen behandlas.