Letar efter en ny glassbåt

Karlshamn Artikeln publicerades
Dykarna, bland annat Lars-Inge Böckman, från Dyk- och Marktjänst i Sölvesborg var både snabbt i och ur vattnet för att granska Glassbåten där hon ligger i dyn vid kajen.
Foto:Lena Ehring
Dykarna, bland annat Lars-Inge Böckman, från Dyk- och Marktjänst i Sölvesborg var både snabbt i och ur vattnet för att granska Glassbåten där hon ligger i dyn vid kajen.

På onsdagen hoppade dykare i vattnet för att granska Glassbåten. Men arbetet var snabbt avklarat. Utsidan är inte skadad och insidan når de inte.

– Hon är skadad i aktern på styrbord under vattenytan, konstaterar Roger Karlsson.

På något sätt måste Sandra af Karlshamn lyftas. Kajen är undermålig och klarar inte en tung lyftkran som behövs för att lyfta fartyget som väger 130 ton. Därför ska experter kopplas in.

– Detta är för djävligt, men jag är oerhört tacksam att hon inte läcker något farligt ämne. Fördelen denna gång är att jag kan agera i lugn och ro och hitta den bästa möjliga lösningen, säger Roger Karlsson.

I veckan träffar han företrädare för kommunen för att rädda sommarens försäljning och även hålla löftet till de fem personer som fått sommarjobb. Lokalen blir en annan, men allt det andra är som tidigare. Framöver blir det en ny glassbåt.

– I år blir det inget, men nästa år finns det en ny båt här, säger Roger Karlsson som vill få hit en båt i stål i stället för trä.

Tv: Glassbåten har sjunkit

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Blekinge Läns Tidning så godkänner du samtidigt våra regler.

På blt.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på blt.se. På tider då Blekinge Läns Tidnings webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på blt.se

blt.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på blt.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Blekinge Läns Tidning som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.