Larm om brand i villaförråd – släckningsinsats klar

Halahult Artikeln publicerades

Vid 14.30-tiden fick SOS larm om en villabrand på Gamla Halasjövägen. Ägarna till huset hade själva börjat släcka med hjälp av slang innan räddningstjänsten anlände.

Räddningschef Magnus Kärvhag säger att det fanns en spridningrisk eftersom det brann i ett förråd alldeles intill bostadshuset.

Strax före klockan 18 säger han till BLT att själva släckningsinsatsen är klar men att man fortfarande är kvar för bevakning en stund till.

– Jag kan inte säga något om orsaken till branden. När vi kom till platsen hade ägarna redan påbörjat släckning med slang.

Inge person skadades i samband med branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.