Mystiskt sjunkhål under garage

Mörrum Artikeln publicerades

Det var strax innan 21-tiden på onsdagskvällen som SOS fick larm om ett sjunkhål under ett garage på Forsbackavägen 132 i Mörrum.

– Vi är på plats med en styrka, familjen som bor i villan har fått lämna huset medan vi undersöker det vidare, sa Joachim Åberg vid räddningstjänsten inledningsvis.

När man hade granskat hålet lite mer ordentligt kunde det konstateras att det var runt en meter djupt och en halvmeter brett.

– Det är under en gammal fastighet och en mur lutar inne i den, men ägaren säger att den alltid har lutat och inte påverkats av hålet, säger Åberg.

Det fanns inga tecken på att hålet blev större under den tiden räddningstjänsten var på platsen.

– Det finns inga tecken på sprickbildningar, men vi har spärrat av fastigheten och ingen får gå in där. Men vi kan inte göra så mycket mer så länge det inte blir större.

Hur tror du hålet uppstått?

– Jag har faktiskt inte en aning.

Speciell utryckning för er?

– Ja, det är verkligen udda, säger Joachim Åberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.