Kvinna hittad död – utreds som brott

Karlshamn Artikeln publicerades
Den döda kvinnan hittades i en lägenhet i det här området.
Foto:Bo Åkesson
Den döda kvinnan hittades i en lägenhet i det här området.

En kvinna i 30-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Karlshamn.

– Det finns omständigheter som gör att vi misstänker att någon vållat hennes död, säger polis Carina Berggren.

Den döda kvinnan hittades i en lägenhet i centrala Karlshamn. Men det är inte hennes bostad. Vem som äger lägenheten eller vilken relation kvinnan hade till den bostaden vill polisen inte gå ut med i dagsläget.

Hur fick ni kännedom om den döda kvinnan?

– Det kom in ett larm till ledningscentralen klockan 14.30 på fredag eftermiddag, berättar Carina Berggren, polis i Ljungby som tog över ärendet som jourhavande förundersökningsledare över helgen.

Kvinnan fördes till Lund för obduktion och polisen inväntar nu resultatet av denna för att kunna gå vidare med en eventuell brottsutredning.

– Det finns omständigheter kring kvinnans död som gör att vi misstänker brott. I nuläget har vi rubricerat ärendet som vållande till annans död. Det kan förändras när vi får resultatet av obduktionen, säger Carina Berggren.

Vem som larmade polisens ledningscentral vill hon inte berätta. Men polisen bekräftar att en man fanns i lägenheten när polisen kom och att han togs med för et vittnesförhör. Han är inte misstänkt för något brott.

– Mannen är i samma ålder som kvinnan och han släpptes direkt efter förhöret, säger Carina Berggren.

Polisen spärrade av lägenheten i Karlshamn och det har redan genomförts en teknisk utredning. Vad den gett för resultat är polisen förtegen om.

– Vi kan inte lämna fler detaljer innan vi vet hur kvinnan dog och om eller vad det blir för brottsutredning, säger Carina Berggren.

Utredningen har nu flyttats över till polisen i Kristianstad.