Kreativums vd lämnar

Karlshamn Artikeln publicerades
Christina Ivarsson.
Foto: Joakim Lenell
Christina Ivarsson.

Kreativum Science Centers vd Christina Ivarsson lämnar sin tjänst den 1 maj i år. Det framgår av ett pressmeddelande från Karlshamns kommun.

− Kreativum har gjort en spännande resa som jag är stolt över att ha bidragit till. Nu går företaget in i en ny fas och jag tycker att det känns som en naturlig brytpunkt för mig att kliva av efter drygt 11 år. Det är inget lätt beslut, jag har haft riktigt roligt och det har varit ett utvecklande och utmanande jobb men nu är det läge för mig att söka nya utmaningar, säger Christina Ivarsson.

Kreativum bedriver sedan 1999 utbildning och utställningsverksamhet med syftet att öka kunskapen och intresset för naturvetenskap, teknik, matematik och entreprenörskap. Fram till i slutet av 2017 ägdes aktiebolaget av föreningen Kreativt & Tekniskt Forum Blekinge. I december 2017, efter överenskommelse med föreningen, beslutade kommunfullmäktige i Karlshamn att köpa Kreativum för att tillsammans med näringsliv, kommuner och regioner inom arbetsmarknadsregionen möjliggöra en fortsatt utveckling.

Christina Ivarsson kommer efter den 1 maj att stå till styrelsens förfogande för att ”arbeta med process- och verksamhetsstöd i en omfattning av maximalt halvtid under 12 månader.”

Arbetet med att rekrytera en ny vd för Kreativum pågår.

Texten uppdateras.