Än finns det hopp för Terrassen

Karlshamn Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Peter Nyberg

Konkursförvaltaren hoppas hitta en lösning för Terrassen.

Anställda och ägarna drabbas av konkursen.

Restaurangen är stängd några dagar.

Det var en bedrövad Timo Viippola som BLT samtalade med i går, fredag. Tillsammans med Annika Rigoll har han drivit restaurangen sedan februari 2016. Under fredagsförmiddagen var personalen samlad för att få information om läget.

På plats var även representanter för konkursförvaltaren, Erik M Gabrielsson, som nu är ansvarig för den fortsatta verksamheten.

I ett mejl till BLT säger Erik M Gabrielsson:

– Bolaget är försatt i konkurs på egen begäran. Fem anställda berörs utöver ägarna och ett antal timanställda. Både den ordinarie personalen och de timanställda kommer erhålla så kallad statlig lönegaranti.

Timo Viippola hänvisade också till konkursförvaltaren för fortsatt information kring framtiden för restaurang Terrassen.

– I dag har vi inventering, säger Timo Viippola.

Erik M Gabrielsson påpekade även att det ska göras en värdering av rörelsen de närmsta dagarna. Verksamheten kommer att ligga nere några dagar.

– Det är osäkert om det går att finna en rekonstruktionslösning för rörelsen. Det är dock åtminstone min förhoppning, säger han i mejlet.

Erik M Gabrielsson räknar med att kunna ge besked om konkursförvaltaren ska fortsätta driva restaurangen. Det kan förmodligen ske under nästa vecka.