Kommunen vann körkampen

Karlshamn Artikeln publicerades

Musik, sång, applåder och skratt fyllde AAK-hallen när Körkampen hölls för första gången. Spänningen var på topp innan resultatet lästes upp och det stod klart att Karlshamns kommun-kören tog hem segern.

Runt 800 personer hade samlats i AAK-hallen för att bevittna den första upplagan av Körkampen. Lördagskvällen inleddes med allsång till låten "Musik ska byggas utav glädje" vilket blev ett passande soundtrack till kvällen. Publiken applåderade, stampade i golvet och sjöng nämligen friskt med i låtarna under hela kvällen.
De sju körerna som deltog i kampen framförde två låtar var och det bjöds på allt från 50-tals klassiker med Beatles till country och stämningsfulla ballader.
Efter att varje kör hade framfört sin andra låt gav juryn som bestod av Elin Sandelius, Björn Stoltz och Richard Herrey sina utlåtanden om framförandena.
– Det är jättekul att se folks vilja och energi och det är roligt att det är så många som aldrig har sjungit i kör tidigare som är med och deltar, säger Richard Herrey.
Efter juryns betygssättning låg ICA i topp med 34 poäng mot kommunens 32. Men när publiken hade fått säga sitt stod det klart att det var Karlshamns kommun som hade fått flest röster sammanlagt och ett stort jubel utbröt i salen.
– Det känns fantastiskt bra. Det har varit jättekul att lära känna människor som jobbar inom kommunen som man aldrig hade träffat innan. Vi vill definitivt fortsätta med det här i framtiden, säger kommun-körens ledare Cecilia Widebrant och Ann-Marie Nilsson.