Kommunal marks används otillåtet

Karlshamn Artikeln publicerades

Privata fastighetsägare använder kommunal mark.

Trots att det inte är tillåtet.

Nu gör Karlshamns kommun en informationskampanj för att nå ut till fastighetsägare. Kampanjen fortsätter under våren och det kommer att skickas ut information i omgångar. Därför kommer inte alla fastighetsägare att få den under våren skriver kommunen på sin hemsida.

Det är samhällsbyggnadsförvaltningen som står bakom kampanjen. Man konstaterar att kommunen har fått in flera klagomål och anmälningar på otillåten användning av grönområden i anslutning till bostäder. Kommunen påpekar bland annat att man inte får klippa gräset utanför sin tomtgräns, ha uppställningsplats för fordon, avstjälpning för trädgårdsavfall eller ta ner buskar och träd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.