Gamla och nya ansikten på festivalscenen

Karlshamn Artikeln publicerades
Robert Wells drog storpublik till torget förra året. I sommar kommer han tillbaka.
Foto: Jonas Gustafsson
Robert Wells drog storpublik till torget förra året. I sommar kommer han tillbaka.

Hur utmanar man Gyllene Tider? Festivalarrangörernas ess i rockärmen är en spelman från Orsa.

Kalle Moraeus är en av artisterna som gästar Östersjöfestivalen.

På tisdagen släppte festivalarrangörerna en rad nya artister som kommer till Östersjöfestivalen i juli. Det är både gamla och nya ansikten för publiken. Robert Wells kommer tillbaka för tredje året i rad. Han tar plats på torgscenen lördagen den 20 juli. Med sig har han artister som Thomas Di Leva, Jacob Samuel, känd från rockbandet The Poodles, och tioåriga Eva Jumatate som gjorde succé i tv-programmet Talang.

– Den kvällen kommer att bli magisk, säger Anders Jönsson som håller i trådarna tillsammans med Nöjeskompaniet-kollegan och brodern Mikael Jönsson.

– Det första Robert Wells sa efter att förra årets konsert var slut var ”Jag kommer gärna tillbaka nästa år igen”. Det är inte så att han inte har annat att göra, utan Karlshamn har ett bra rykte, fortsätter Anders Jönsson.

Kvällen innan Robert Wells gästas Östersjöfestivalen av Peter och Bruno, kända från Queen-musikalen We Will Rock You. På fredagen står också Kalle Moraeus på scen tillsammans med banden Hej Kalle och Orsa Spelmän.

– Fredagen har varit en utmaning för oss eftersom Gyllene Tider spelar i Ronneby då. Vi har fått skrynkla hjärnan för att kunna möta det arrangemanget, säger Anders Jönsson som kallar Kalle Moraeus besök för unikt i och med att han kort efter drar på turné med Benny Anderssons orkester.

Kalle Moraeus gästar Östersjöfestivalen fredagen den 19 juli.
Foto: Pressbild
Kalle Moraeus gästar Östersjöfestivalen fredagen den 19 juli.

Östersjöfestivalen invigs officiellt på torsdagen i vecka 29. Underhållningen står Karlshamns Musiksällskap och Mikaela Brorsson för. De får sällskap av sopransolisten Karin Thulemark och Elisa Lindström, känd från dansbandet Elisa's. Samma kväll kommer också en av årets Melodifestivalartister till festivalen. Bandet heter Pagan Fury och definierar sin musikstil som folk metal.

– De förknippas med spelvärden och väsen. Det är vårt försök att tänka utanför boxen, säger Anders Jönsson.

Som BLT tidigare har berättat är det Uno Svenningsson, Molly Sandén och Markus Krunegård som tjuvstartar Östersjöfestivalen på onsdagskvällen den 17 juli. Festivalarrangörerna utlovar även fler artistsläpp framöver.

Thomas Di Leva.
Foto: Andreas Blomlöf
Thomas Di Leva.
Elisa Lindström.
Foto: Magnus Ragnvid
Elisa Lindström.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.