I kväll välkomnas den sköna maj

Karlshamn Artikeln publicerades

I kväll firar vi att våren är här. Och Rosengården i Karlshamn är ett av de ställen som bjuder på familjefest.
Sköna maj – välkommen!

Majbrasor, körsång, vårtal, lotterier och chokladhjul. I kväll är det valborgsmässoafton och dags att sjunga in våren och välkomna maj månad. Eva-Marie Lundberg är ansvarig för valborgsmässofirandet i Rosengården. Hon avslöjar vad som är nytt för i år.
–Det är ju väldigt traditionellt och det mesta är som det brukar vara. Något som är speciellt för i år är dock att de yngre scouterna ska gå fackeltåg och tända bålet med sina facklor, säger hon.
Mellan 20 och 30 scouter ska gå med i tåget och tända majbrasan.
–De tycker att det ska bli jättespännande och deras föräldrar också. Det är ju roligt att man tänder brasan på ett lite annorlunda sätt.
Som vanligt ska scoutmusikkåren spela musik, ABF-kören sjunga och allt avslutas med fyrverkerier. Vårtalet hålls av Niklas Holtne.
–Det brukar vara präster och politiker som talar. Det är roligt att det är en yngre person som är engagerad inom teatern. Det blir en förnyelse.
Tillsammans med ett 40-tal andra personer ser Eva-Marie Lundberg till att kvällen blir verklighet. Hon avslutar med att berätta vad hon tycker är bäst med valborgsmässoafton.
–Gemenskapen. Det är trevligt att möta våren tillsammans med andra.