Amerikansk popstjärna till Östersjöfestivalen

Karlshamn Artikeln publicerades
Den 18 juli spelar den amerikanska popstjärnan och låtskrivaren Anastacia på torget i Karlshamn. Med sig har hon ett team på 20 personer.
Foto: Peter Svenson
Den 18 juli spelar den amerikanska popstjärnan och låtskrivaren Anastacia på torget i Karlshamn. Med sig har hon ett team på 20 personer.

Den internationella popstjärnan Anastacia är klar för Östersjöfestivalen.

– Hon gör ett exklusivt framträdande i Sverige, i Karlshamn.

Det säger nöjesarrangören Svenerik Olsson på Enduo. Efter en tids diskussioner med hennes agent i Los Angeles fick han nyligen klartecken för att hon stannar till här på sin Europaturné.

– Jag är jävligt stolt över att få hit henne, säger Svenerik Olsson.

Anastacia slog igenom i MTV:s talangtävling The Cut 1998 och året efter kom debutalbumet Not That Kind som toppade försäljningslistorna världen över. Hon är även rösten bakom låtarna Left Outside Alone och I‘m outta love. Förra året lurade hon den svenska Idoljuryn när hon gjorde en audition i det populära tv-programmet.

Den 18 juli står den 49-åriga popstjärnan på torgscenen i Karlshamn. Det är andra gången som kommunen satsar på en internationell artist på onsdagskonserten. Senast var 2015 då den amerikanska rockgruppen The Hooters gästade stan.

– Festivalen kan få ett annat ansikte och Anastacia kan dra publik från Köpenhamns- och Göteborgshållet, tror Svenerik Olsson.

Precis som tidigare år kommer ytterligare två artister att stå på torgscenen på festivalonsdagen. Vilka det är släpps inom kort. Klart är dock att det är svenska artister som har synts i större sammanhang och inte har varit i Karlshamn tidigare.

– Det kommer att bli en rolig sommarkväll, summerar Svenerik Olsson som hoppas på att Anastacia fyller torget.

Biljetterna släpps den 28 mars.