Hemtjänsten södra är årets kvalitetsarbetsplats

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Glädjen var stor när prischecken delades ut till medarbetarna på hemtjänstgruppen södra i Karlshamn.
Glädjen var stor när prischecken delades ut till medarbetarna på hemtjänstgruppen södra i Karlshamn.

Varje år delar Karlshamns kommun ut pris för årets kvalitetsarbetsplats. Under torsdagsförmiddagen stod det klart att det var hemtjänstgruppen södra i Karlshamn som vunnit.

Det var glada miner bland medarbetarna på hemtjänstgruppen södra när de överraskades med beskedet att de utsetts till årets kvalitetsarbetsplats. Kommunalrådet Mats Dahlbom(C) inledde med att berömma medarbetarna för deras engagemang.

– Ni är fantastiska arbetskamrater som fördelar arbetet så det gynnar de äldre och får nya kolleger att känna sig välkomna, säger Mats Dahlbom.

Karlshamns kommuns personalchef Jonas Jönsson gratulerar Pia Andersson till priset.
Foto: Bo Åkesson
Karlshamns kommuns personalchef Jonas Jönsson gratulerar Pia Andersson till priset.

– Jag tappade hakan. Jag var helt övertygad om att det var postkodlotteriet som skulle komma in och överraska någon av mina kolleger, säger Pia Andersson från hemtjänstgruppen södra i Karlshamn.

Pia Andersson har jobbat inom omsorg i över 30 år. Hon menar att det är roligt att den fina sammanhållningen uppmärksammas och premieras.

– Även om det är tufft arbetsklimat så löser vi alltid saker tillsammans.

Jublet steg bland medarbetarna på hemtjänsten södra när kommunalrådet Mats Dahlbom avslöjade att de vunnit årets pris.
Foto: Bo Åkesson
Jublet steg bland medarbetarna på hemtjänsten södra när kommunalrådet Mats Dahlbom avslöjade att de vunnit årets pris.

En av anledningarna till att det blev hemtjänstgruppen södra som vann årets pris är det stora fokus på förbättringsarbete som medarbetarna gjort. Detta var något som Karlshamns kommuns personalchef Johan Jönsson ville lyfta fram.

– Det är en av de enheter som verkligen ligger i framkant inom vårt interna förbättringsarbete som görs i projektet kraftkartan. De är värdiga vinnare, säger Johan Jönsson.

Vad gäller den prischeck på 26 000 kronor som delades ut till personalen så var Pia Andersson klar på vad pengarna ska användas till.

– Pengarna ska vi göra något roligt av. Det ska bli ett minne av den här härliga dagen.

Fakta

Motiveringen till priset för kvalitetsarbetsplats 2018

”Ni har genom ert arbete med Kraftkartan gjort förändringar inom flera områden i syfte att ge de äldre en kvalitetshöjande tillvaro i vardagen. Ni fördelar arbetet kollegialt och provar olika schemamodeller för att ge de äldre bättre kontinuitet. Ni har en förmåga att få nya kollegor och elever att känna sej välkomna och involverade i arbetsgemenskapen genom ert arbete med mentorskap. Ni är goda förebilder där yrkesstolthet och arbetsglädje är ert signum. Ni är värdiga vinnare av utmärkelsen årets kvalitetsarbetsplats i Karlshamns kommun år 2018.”

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.