Han deltar i SM för gatumusikanter

Karlshamn Artikeln publicerades

Paul Ekdahl gillar att flyta med i projekt. När hans kompis Henrik Tröst frågade om han ville vara med i SM för gatumusikanter svarade han:
– Okej, vi kör på det.

Paul Ekdahl från Asarum har hållit på med musik hela sitt liv. Han började med att banka på kastruller, gick vidare till att spela trummor i sin pappas rockband och nu arbetar han som musiklärare.
Han beskriver sig som en person som kan lite om mycket inom musiken.
– Jag kan spela flera olika instrument men trummor är det jag spelar mest, säger Paul.
Paul gillar också att haka på olika projekt.
– Jag är inte en person som ringer och fixar spelningar, men jag hakar gärna på om jag tycker att det verkar roligt.
När hans kompis Henrik Tröst frågade om han ville vara med i SM för gatumusikanter blev svaret: "Okej, vi kör på det"
– Henrik ville nog inte göra det själv så han ringde mig, säger Paul.
Den 13:e augusti avgörs alltså SM för gatumusikanter i Mariefred, en musikfestival som samlar musiker från hela landet. Förra året deltog 19 trubadurer och närmare 10 000 besökare från hela Sverige var på plats och lyssnade.
– Jag är egentligen ingen tävlingsmänniska. Det viktigaste för mig är att åka dit med Henrik och göra vår grej. Jag vet inte ens vad vi ska spela, det viktigaste för oss är bara att ha kul liksom, säger Paul.
Paul betonar att han varken ser sig själv som gatumusikant eller tävlingsmänniska.
Samtidigt har han börjat fundera på själva tävlingsmomentet, hur kommer juryn att bedöma honom och Henrik? Kommer de att lägga stor vikt på det musikaliska? Eller har han och Henrik större chanser att vinna om de spexar till det?
– Men om man börjar tänka för mycket blir man nervös. Vi kör vår grej, det blir fullt ös. Vi hjälper varandra jag och Henrik.