Grundstött båt räddad

Karlshamn Artikeln publicerades
Sjöräddningssällskapet i Hörvik fick under lördagen larm om att en båt satt på grund vid Gyön, Karlshamns kommun. De kunde med hjälp av en enhet från Hasslö få loss 40-fotsbåten.
Sjöräddningssällskapet i Hörvik fick under lördagen larm om att en båt satt på grund vid Gyön, Karlshamns kommun. De kunde med hjälp av en enhet från Hasslö få loss 40-fotsbåten.

Sjöräddningssällskapet fick rycka ut under lördagen.

En båt hade grundstött i utanför Gyön.

Ingen person kom till skada.

Det var under förmiddagen som två av Sjöräddningssällskapets båtar från Hörvik och en från Hasslö ryckte ut efter larm om att en motorbåt hade gått på grund utanför Gyön, men i Karlshamns kommun.

– Det var en större 40-fotsbåt som stod hårt på en sten. Tillsammans med Hasslö drog vi loss den och tog den till varvet i Nogersund, säger Mikael Stålberg, Sjöräddningssällskapet i Hörvik.

Motorbåten var skadad i kölen, men läckte inte. Det var heller ingen av de fyra personerna ombord som var skadad. Orsaken till olyckan var den mänskliga faktorn.

– De hade kört på fel sida en prick, säger Mikael Stålberg

Sällskapet hade köpt båten i Holland och var på väg till Stockholm när olyckan inträffade. De kunde vara kvar ombord på den, tillsammans med en besättningsmedlem från Sjöräddningssällskapet, under tiden som båten bogserades till Nogersund. Där står den på hamnplan nu.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.