Äldre man döms för stenkastning

Karlshamn Artikeln publicerades
Domen meddelades i Blekinge tingsrätt på onsdagen.
Foto: Jens Olander
Domen meddelades i Blekinge tingsrätt på onsdagen.

Den äldre mannen kastade sten mot traktorn så att ena fönsterrutan krossades.

Själv menar han att han missade målet med fem meter.

Tingsrätten tror honom dock inte och dömer honom för flera brott.

Villkorlig dom och närmare 2 000 kronor i skadestånd. Det blir straffet för den äldre mannen som döms för ofredande och skadegörelse.

Det var i september som granngårdarna började bråka med varandra. Den här gången gällde det en cirka två meter bred väg där traktorföraren kom körandes. Enligt den åtalade mannen ska föraren ha kört ner två av hans tunnor som stod placerade vid hans fastighetsgräns. Då fick han nog och kastade stenar så stora som knytnävar mot föraren.

Ena fönsterrutan på traktorn gick sönder och föraren körde genast vidare. I förhör har han sagt att han inte vågade stanna och prata med mannen eftersom han upplever honom som farlig.

Tingsrätten går på traktorförarens och ett vittnes linje och slår fast att mannen kastade sten på traktorn. Handlingen är hänsynslöst och därför ska mannen dömas för både ofredande och skadegörelse, anser rätten.

Mannen är tidigare dömd för olaga hot och straffades då med villkorlig dom. På grund av vacklande hälsa stannar påföljden vid villkorlig dom även denna gång.