Festivalparaden drog storpublik

Karlshamn Artikeln publicerades

Årets tema för festivalparaden var sol, vind och vatten och innehöll såväl pirater till häst som blåsorkestrar och sambadans.

Trots att regnet föll med tunga droppar så var det var många som hade tagit sig ner till Drottninggatan för att se årets upplaga av Festivalparaden.

Från lägenheterna över butikerna lutade sig de boende ut genom sina fönster för att se när ekipagen rullade förbi nedanför.

Det fanns inte mycket plats längs gatan och medan tåget sakta rörde sig ner mot torget så var det många som försökte ta sig fram för att få en bra plats att se paraden i från.

Blåsorkestrar, sambadans och pirater till häst vara bara några av alla ekipagen som marscherade längs gatan.

Årets tema var sol, vind och vatten och även om vädret inte bjöd på så mycket sol utan mestadels vind och vatten så var det många av ekipagen i årets parad som försökte charma juryn genom att klä ut sig eller bygga släp som passade in på temat, allt från paddlande scouter till rullande sandstränder.

På lördag delar juryn ut ett antal priser och den förening som de anser hade det bästa ekipaget får ta emot ett pris på 8000 kronor.