Får inte sänkt hastighet

Åryd Artikeln publicerades

En boende vid Guöviksvägen ville ha sänkt hastighet.

Men får inte gehör för det.

Det är länsstyrelsen som inte tycker att hastigheten på Guöviksvägen, från E22 till Eriksberg, behöver sänkas. Den boende hade velat ha sänkt hastighet från 70 respektive 50 kilometer i timmen till 50 respektive 30 kilometer i timmen.

Hon kunde också tänka sig att ha 40 kilometer i timmen på hela vägsträckan fram till Eriksberg.

Länsstyrelsen anser att en hastighetsanpassning bör kunna ske på utifrån de varsamhetsregler som finns i trafikförordningen och vägens standard. Man påpekar att vägen är självförklarande, det vill säga att det bör vara uppenbart för trafikanterna att hastigheten måste anpassas efter rådande förhållande.

Trafikverket har tidigare yttrat sig och yrkat på avslag för begäran om sänkt hastighet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.