Tonårspojke döms för våldtäkt mot barn

Karlshamn Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Arkivbild.

En 15-årig pojke döms för våldtäkt mot en 12-årig flicka.

Han slipper två års fängelse, men straffas med ungdomstjänst och skadestånd.

Det var i mitten av maj som den nyss fyllde 15-åringen genomförde en sexuell handling mot en 12-årig flicka på en adress utanför Karlshamn. Enligt domen hade pojken och flickan ingen relation sedan tidigare. Detta var första gången de träffades av en slump.

Pojken åtalades senare för våldtäkt mot barn. Under utredningens gång har han sagt att han inte visste att det är olagligt att ha sex med någon som är under 15 år.

På fredagen dömde Blekinge tingsrätt 15-åringen för våldtäkt mot barn. Han är tidigare ostraffad och slipper fängelse. Tingsrätten menar att det finns omständigheter som gör att de inte dömer pojken till två års fängelse. I stället straffas han med ungdomstjänst i 120 timmar. Han ska även betala 95 000 kronor i skadestånd till flickan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.