Det blir en hästkur till fars i sommar

Karlshamn Artikeln publicerades
Den 23 juni är det premiär för farsen En riktig hästkur.
Foto: Ben GT Nyberg
Den 23 juni är det premiär för farsen En riktig hästkur.

För tredje året bjuder Sandelius kultur och nöje in till fars på Skottsbergska gården. Publiken får fortsätta följa bonden Rudolf och livet på gården. Den här gången blir det förvecklingar kring mediciner.

Elin Sandelius, som driver Sandelius kultur och nöje tillsammans med Mats Sandelius, berättar att de fortsätter med sommarfars dels för att publiken uppskattar den men också för att skådespelarna själva tycker att det är roligt att spela. Hon tror att publiken gillar den eftersom det är en bondfars och sommarbuskis som ändå inte grov. Därmed passar den både barn och vuxen.

– Jag tror att folk gillar blandningen, säger Elin.

Den här gången handlar den om att gårdens häst har drabbats av hovröta och har ont. Samtidigt har svärmor urinvägsinfektion. Dessutom är både drängen och husbonden lata och jobbar för dåligt. Därför har en förman anställts som ska få ordning på arbetet.

Drängen Axel får i uppdrag att skaffa mediciner. Men eftersom han ofta rör ihop saker och ting strular det till sig. Vem är det egentligen som ska ha vilken medicin?

– Det blir galna förvecklingar blandat med sång och musik. Det blir gamla kända låtar med nya texter. Det känns jättekul, säger Elin.

Ensemblen är den samma som förra året med undantag för att den nya förmannens karaktär har tillkommit.

– Många kommer tillbaka för att se hur det går för alla i år. Det finns en igenkänning, säger hon.

Farsen En riktig hästkur har premiär den 23 juni.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.